fredag 25 januari 2008

Sveriges enda växande politiska ungdomsförbund har valt ny styrelse i Uppsala!

Torsdagen den 24:e januari höll Grön Ungdom Uppsala sitt årsmöte för 2008. Grön Ungdom är Sveriges enda växande politiska ungdomsförbund, och redovisar en ökning på närmare 30% medan de övriga backar. Med detta i ryggen har Uppsalas lokalförening enats om en offensiv verksamhetsplan med såväl utåtriktade aktiviteter och aktioner som internutbildningar och diskussionskvällar för att synas mer och ytterligare vässa retoriken.

- Det känns jättekul att det går så bra för Grön Ungdom, och jag hoppas att det kommer leda till att de gröna frågorna kommer ännu högre upp på dagordningen, och att det också börjar hända saker, säger det nyvalda språkröret Karolina Seigel (18). Särskilt miljöfrågor tycker jag är viktiga, där måste vi verkligen se till att få alla att engagera sig eftersom vi står inför en klimatkris och måste agera omedelbart.

- Ja, och sen får vi inte glömma arbetet för ett jämställt samhälle heller, tillägger hennes språkrörskollega Torbjörn Nyberg (20). Främst är jag intresserad av HBTQ-frågor och solidaritet med tredje världen. Vi gröna står för en helhetssyn där vi värnar både människa och miljö, nu och i framtiden, nära som långt bort.

Övriga styrelseledamöter är ordföranden Kristin Lilieqvist (21), kassören Malena Ranch (23) och ledamoten Nathalie Magnusson (18).

3 kommentarer:

Kristin sa...

woho! :)Vad bra vi är!

Anonym sa...

Hej!
Jag och Minea kunde tyvär inte komma i torsdags, men vi kommer nu på torsda! Hur blir det med klimataktionen och bion? Var ska vi ses, och vilken tid?

Ha det bra! /Eva

kiwibufanda@hotmail.com

Anonym sa...

Alltid möten 17.30 och alltid i vår lokal på kungsängatan 12, om inget annat anges. Klimataktionen blir inte av vad det verkar. Mp har inte hört av sig till oss i alla fall. Och bion går inte att se på vardagar. Vi får se vad som händer...

Ses!