tisdag 7 oktober 2008

Nyhetsbrev v.41

Hej!

Även denna vecka vill jag hälsa en hel drös nya människor välkomna till Grön Ungdom Uppsalas nyhetsbrev. Det var bl.a. på åsiktsmässan på Grand i Uppsala där Grön Ungdom fanns representeradem som vi fick många intresserade av att veta mer om vad vi gröna gör i Uppsala.

Denna vecka händer följande:

Onsdag 8/10 kl. 18.30 - 20.00
Månadsföredrag med MP: Transport och Jämstäldhet.
"Vem åker? Var? Hur?". Karin Svensson-Smith från riksdagens trafikutskott kommer och berättar om transport och jämställdhet.
Plats: Kansliet på Kungsängsgatan 12

Torsdag 9/10 kl. 17.30
Grön Ungdom möte: Media och kampanjer.
GU Uppsalas ordförande Kristin berättar om vad hon lärt sig om media, pressmeddelanden och kampanjer under en kurs i Bryssel för ett par veckor sedan. Efter föreläsningen försöker vi oss på att skriva pressmeddelanden inför aktionerna vi planerar i höst och funderar på hur vi kan nå ut i media med de saker vi vill driva.
Plats: Kansliet på Kungsängsgatan 12

Söndag 12/10 kl. 11.30
Brunch och Diskussion med Gröna Studenter, 11.30 på V-dala nation.
Inför revideringen av Gröna Studenters idéprogram träffas vi och diskuterar utifrån diskussionsunderlaget som tagits fram och som kan läsas på http://red.mp.se/files/156600-156699/file_156687.pdf . Även om träffen i första hand riktar sig till studenter så är alla som är intresserade av högskole- och studentpolitik välkomna. Det krävs inget kårleg.

Aktiviteterna är öppna för alla, ni som fortfarande bara är nyfikna och ännu inte blivit medlemmar är jättevälkomna att komma förbi!

Jag vill också tipsa om att man kan nominera sig själv eller någon annan till Miljöpartiets valgrupp här i Uppsala om man vill vara med att planera valrörelsen i riksdagsvalet 2010 och Europaparlamentsvalet 2009. Det behövs såväl unga som gamla, nya som äldre medlemmar, och det är kul och lärorikt! Maila kristin@mp.se , johan.edstav@mp.se eller rickard.malmstrom@pol.uppsala.se om du eller någon annan är intresserad.

Andra saker som är på gång är bl.a.GUs riksforum som man kan läsa mer om här http://www.gronungdom.se/cal/1136.


Om du har några frågor om någonting eller behöver hjälp att hitta till möteslokalen, maila kristin@mp.se eller ring 0733201990.

mvh
Kristin Lilievist, ordförande GU-Uppsala

Inga kommentarer: