onsdag 29 april 2009

EP-kandidat åker VAL-BORGs-flotte på Valborg

Den sista april kommer De Gröna i Uppsala att delta i den traditionella forsränningen. Under parollen "1 grön(t) val" åker EU-parlamentskandidaten Kristin Lilieqvist och tre andra gröna forsrännare längs Fyrisån för att väcka uppmärksamhet kring valet till EU-parlamentet den 7:e juni.

Valborg, fotograf: Karolina Seigel

SAMMANFATTNING:
- Konceptet är genialt!, säger Jonas Andersson, kapten för flotten. Flotten består av två delar, en grön val och en EU-borg. En val-borg på valborg, alltså. Tanken är att den gröna valen, med hjälp av Kristin, ska dra EU i rätt riktning.


- Vi har valt att symbolisera EU med en borg med tanke på det man brukar kalla för "fästning Europa". EU har för höga murar mot omvärlden. Vi gröna vill riva murarna, såväl för människor som för varor. Vi vill göra det möjligt och lagligt för människor att på ett säkert sätt ta sig in i EU. Vi vill också avskaffa EU:s importtullar på varor och skapa rättvisa handelsavtal med fattiga länder utanför EU. Målet är en öppnare värld, säger Kristin Lilieqvist, Miljöpartiets 9:e namn på valsedeln.

Det gröna deltagandet i forsränningen är ett samarbete mella Gröna Studenter, Grön Ungdom och Miljöpartiet. De gröna hoppas att med hjälp av kreativitet, humor och massor av flygblad väcka nyfikenhet och intresse för EU-parlamentsvalet i juni, och marknadsföra såväl sitt parti som sin lokala kandidat.

Inga kommentarer: