onsdag 11 november 2009

Pressmeddelande och bilder från i lördags

Byt Mat - Inte Klimat!
Nu på lördag kl 13.15 ska Grön Ungdom Uppsala ha en aktion på forumtorget då de kommer att dela ut vegetarisk mat under parollen "Byt mat – Inte klimat." Tanken med aktionen är att inspirera människor att äta mer vegetariskt och att upplysa om köttets negativa klimateffekter.

- Köttindustrin står för 18% av världens växthusgasutsläpp, vilket är mer än hela transportsektorn. Därför är det viktigt att minska köttkonsumtionen. Vi vill dels inspirera folk att själva välja mer vegetarisk mat, och dels vill vi visa på några av de politiska förslag vi har för att minska köttkonsumtionen. Det handlar bl.a. om skatt på kött och att införa minst en köttfri dag per vecka inom all offentlig verksamhet, så som vården,skolan och omsorgen, säger Kristin Lilieqvist, språkrör för Grön Ungdom Uppsala

Datum: Lördag 7/11
Tid: 13.15
Plats: Forumtorget




Även om bilderna kanske inte blev så bra, blev aktionen desto mer lyckad! Många glada uppsalabor stannade och åt av maten, pratade med oss och berömde soppans goda smak. Vissa passade även på att bli medlemmar. Välkomna till Grön Ungdom Uppsala! Vi ses varje onsdag klockan 17.30 på kansliet om vi inte meddelar något annat. Vill du vara med i vår googlemaillistegrupp där vi diskuterar detaljer inför möten och dylikt, kontakta oss, exemelvis i en kommentar nedan, eller skriv till adressen som syns i övre högra hörnet i bloggen, så löser vi det.

Inga kommentarer: