torsdag 22 november 2007

Lidl och pyssel inför köpfria-dagen

Idag har några tappra grön ungdomare, vi nämner inga namn (men se bild), stått utanför den nyöppnade LiDL i Gottsunda. Det var mycket givande och många gottsundabor var intresserande, dock var de flesta negativt inställda (till oss.)

– "Vi vill uppmärksamma allmänheten om de problem som nya Lidl-butiker för med sig. Framförallt ökar etableringen av lågpriskedjan trycket på en redan ansträngd miljö. Miljö och rättvisemärkta produkter saknas nästan helt och hållet i dessa butiker och de transporteras långväga, oftast från Tyskland, säger Josef Molin, språkrör för Grön Ungdom i Uppsala." Vi vill väcka opinion och få folk att tänka till. De får billig mat - men till vilket pris?

Klockan 17.30 samlades vi för vårt sedvanliga möte. Den här gången tillsammans med Fältbiologerna, Speak och Gröna Studenter. Vi planerade och fixade det som behövdes inför köpfria-dagen på lördag. Vi slog in paket, skrev flygblad, fikade och hade allmänt mysigt. Det var en gemytlig och uppsluppen stämning. Det kommer bli en bra aktion, det är vi alla säkra på. Hoppas vi uppmärksammas av media också.

Hoppas vi ses då!

/Torbjörn och Karolina

Ps. Här kan ni se bilder/artiklar från LiDL-aktionen:

Upsala Nya Tidning

Expressen

1 kommentar:

Josef sa...

UNT länken är död :(

Bra initativ med egen blogg! :) Måste vara två blivande språkrör som ligger bakom!