torsdag 14 februari 2008

All kärlek är bra kärlek!

Eftersom UNT vägrade publicera vår insändare kommer den här istället:

All kärlek är bra kärlek!


Hur tänker du visa din kärlek en dag som denna, alla hjärtans dag? Tänker du ge blommor till den du älskar eller gå på restaurang? Kan du göra detta utan att få konstiga blickar från omgivningen är du troligtvis heterosexuell.
HBT(Homo-,Bi-,Trans-)personer utsätts dagligen för situationer där deras kärlek inte tas på allvar, som om den vore onaturlig och något icke önskvärt. Det påstås att Sverige är ett jämlikt land och att toleransen mot det som bryter mot normen stiger med generationerna. Hur kan det då komma sig att hatbrott
med homofobiska motiv, enligt Brottsförebyggande rådet steg med 21% år 2006 jämfört med föregående år? I 40% av fallen var dessutom den misstänkta gärningspersonen under 18 år.
Vi i Grön Ungdom tycker att detta är oacceptabelt. Alla människor ska mötas med respekt oavsett vem de väljer att älska. Därför tänker vi dagen till ära manifestera på stan för ett mindre heteronormativt samhälle, där all kärlek är bra kärlek. Idag är inte bara de heterosexuella hjärtans dag, utan det är Alla hjärtans dag.
Kom och visa dina känslor med oss kl. 16 på stora torget!

Torbjörn Nyberg
Karolina Seigel
Språkrör Grön Ungdom Uppsala

4 kommentarer:

Johan Lundqvist sa...

Hej,

trist att UNT inte tog in er insändare - den var ju kanonbra!

Jag ska försöka hinna förbi torget i eftermiddag. Hur länge står ni där?

Johan

Kristin sa...

jättebra jobbat språkrören:) Ni är så himla duktiga!

Anonym sa...

Den var jättebra! Ja det var verkligen synd att dom inte tog med den. Men bra skrivet!

Anonym sa...

snyggt jobbat!