onsdag 27 februari 2008

Klimataktion mot höjda busspriser!

Tid: Fredag den 29/2, kl 07:00 - 08:00, 15:00 - 17:00
Plats: Samling framför Centralstationen i Uppsala

Länsförenings styrelse har bestämmt att det ska genomföras en klimataktion fredagen den 29/2. Aktionen kommer att genomföras i Bålsta, Enköping och Uppsala.

På lördag chockhöjer Upplands Lokaltrafik (de gula bussarna och Upptåget) biljettpriserna med upp till 10 procent.
Höjningen beror på att de borgerliga partierna i landstinget och länets kommuner inte vill höja anslagen till kollektivtrafiken.
I miljöpartiets anslogs 18 Mkr mer till kollektivtrafiken än de borgerliga partierna i 2008 års landstingsbudget. Med miljöpartiets förslag skulle det bli prishöjningar på 2-3 procent. 0 procentig höjning gick inte att finansiera, tyvärr. Nu blir det höjningar på 10 procent!
Ett rejält klimatsvek från det borgerliga partierna! Exakt hur stora höjningarna blir går att läsa på www.ul.se. Risken är nu stor att färre människor kommer att resa kollektivt pga de höjda priserna.


Kom med och protestera mot höjningarna!
Kom till centralstationen mellan kl 7 - 8 på morgonen eller mellan kl 15 - 17 under eftermiddagen.
Vi kommer att bjuda resande på rättvisemärkt choklad (ett tack för att de reser kollektivt) och dela ut flygblad där vi informerar om höjningen. En väldigt snäll och trevlig aktion:)


Varmt välkommen att hjälp till:-)
Jonas Åsenius (mp)
Projektledare

PS du behöver bara kommer till Centralstationen där får du flygblad och choklad.


Flygbladet har följande text:
---------------------------------------
Tack, för att du åker kollektivt. Du bidrar till att klimatmålen kan uppnås.
Tyvärr, har de borgerliga partierna bestämt att biljettpriserna ska chockhöjas 1 mars. Ett årskort flerzon ska kosta 9 400 kr (nu 8 400 kr), 30-dagarskort flerzon 990 kr (nu 890 kr), och en enkelbiljett minst 30 kr (nu 20 kr). Höga biljettpriser leder till att färre kan och vill resa kollektivt.

Miljöpartiet, vill att det är enkelt, bekvämt och billigt att resa kollektivt. Vi har många förslag på hur det ska uppnås.
Läs mer på www.mp.se/uppsalalan
Bli gärna medlem - vi behöver ditt stöd!

-------------------------------------------------

Inga kommentarer: