tisdag 9 mars 2010

NYTT KALENDARIUM

Om det inte står något annat så är vi i vår lokal.

11 mars 17.30

Demokrati - föredrag och diskussion
Hur får man fler personer att aktivera sig politiskt? Vilka är det som aktiverar sig politiskt och varför?"Hur får man fler personer att rösta? Hur kan vi utveckla demokratin för att göra den mer levande mellan valen? Jonas Hamberg berättar om statsvetenskapliga teorier kring vad som gör att människor väljer att engagera sig. Sedan diskuterar vi. Kanske om medborgarförslag, folkomröstningar och namninsamlingar
Snacks: People's Popcorn och Ubuntu Cola

18 mars kl 17.30
Diskussion om kommunprogrammet
I år är det val och miljöpartiet i Uppsala ska ta fram ett nytt kommunprogram. Vi läser programmet tillsammans och kommer fram till om vi har några ändringsförslag till årsmötet (se nedan).

21 mars 11.00-17.00, plats: K-salen, Studieförbundet vuxenskolan, Kungsängsgatan 12, 1tr
Årsmöte för Miljöpartiet i Uppsala
Kom och bestäm vad miljöpartiet ska ha för politik nästa valperiod, vilka som ska sitta i styrelsen och vad Miljöpartiets pengar ska gå till. Kallelse kommer senare.
Snacks: Troligen någon form av lunch

25 mars
Våfflor och planering
25 mars är det våffeldagen! Hur ska kalendariet för april och maj se ut? Vad ska Grön Ungdom göra? Fler aktioner? Fler föredrag? Delta i forsränningen? Fler bokbord på skolor? Filmkvällar? Picknick? Kom och bestäm!

26-28 mars
Uppstartshelg för region mitt!
Nu ska Uppsala samarbeta med Örebro, Västmanland, Strängnäs, Gävle, Borlänge och Eskilstuna! Då måste vi välja styrelse, språkrör och stadgar. Sedan kan det ju vara bra att lära känna varandra lite också och komma fram till lite bättre vad vi vill göra i regionen. Därför ska vi träffas, prata politik, kanske lyssna på nån föreläsning, leka och umgås! mer info här

1 April
Påskuppehåll!

8 April
Planeringsmöte igen!
Nu fortsätter planeringen ... Hur ska kalendariet för april och maj se ut? Vad ska Grön Ungdom göra? Fler aktioner? Fler föredrag? Delta i forsränningen? Fler bokbord på skolor? Filmkvällar? Picknick? Kom och bestäm!

15 April
Tidsbanker - föredrag och diskussion
I Storbritannien finns över 100 tidsbanker där medlemmar träffas och hjälper varandra med alla möjliga tjänster. Det är ett sätt att att öka integrationen mellan olika grupper och att matcha människors kunskaper och färdigheter med andra människors behov och önskemål. Till sin hjälp har man en lokal valuta. Kristin Lilieqvist berättar hur det fungerar i praktiken i London, och sedan pratar vi om ifall vi tycker att det är en bra idé och om det bör finnas tidsbanker i Uppsala.
Snacks: Snittar och bubbel!

Inga kommentarer: